DUELIGHEDSKURSER - lær at sejle

Glæden ved at sejle stiger i takt med, at man ved hvordan man betjener sejl og udstyr ombord på en båd - det handler om tryghed ved vind, vand, båd og udstyr. Følelsen af at sætte sejl og efterfølgende mærke vindens kraft omsat til fart i båden er en skøn følelse. At udstikke en kurs mod en ø mange tusinde sømil væk og så ramme den specifikke ø tyve dage senere, det føles rigtig godt. At styre efter stjernerne på en nattevagt sætter tankerne i gang og man føler sig priviligeret over at være i live og til stede lige der bag rattet. 

Vi har i mOcean oplevet stor interesse for at lære at sejle en båd, og vi har nu endelig mulighed for at udbyde duelighedskurser til dig, der vil lære at sejle fra bunden.

 

Hvad er et duelighedskursus:

På et duelighedskursus lærer du den basale teoretiske og praktiske viden til at begå dig på havet i en sejlbåd. Dette indebærer blandt andet viden omkring navigation, søvejsregler og praktisk sejlads, som er den obligatoriske del af et duelighedsbevis.

 

På et duelighedskursus hos mOcean tilbyder vi derudover muligheden for at opleve livet ombord på en sejlbåd til fulde. Kurserne afholdes over 6 dage, hvor man påmønstrer båden og sejler ud i Danmark for at lære de forskellige aspekter af sejlads. På denne måde er der rig mulighed for at prøve at sejle om natten, ligge for anker, lave mad under sejlads og opleve det tætte sociale fællesskab, der opstår ombord. Man får en smagsprøve på tursejlerlivets glæder og udfordringer. 

 

Hvorfor et komprimeret 6 dages kursus:

Vi hos mOcean har en ambition om at udbrede glæden og kærligheden til havet, sejlads og sociale fællesskaber.

Ved at tilbyde kurset over 6 dage får man som elev en unik mulighed for at afprøve sejlads over en længere periode, og dermed få fornemmelsen af, hvad tursejlads er. Desuden giver denne ramme muligheden for at afprøve flere facetter af sejlads såsom natsejlads, at sove på en ankerplads og at sejle længere ture. Underviseren er hele tiden i nærheden, hvilket skaber mulighed for læring også uden for undervisningstimerne. Vores undervisere er erfarne sejlere og har været eller er på vej ud som fast besætning på en langturssejler båd. Sidst, men ikke mindst, er det sociale fællesskab i højsædet igennem denne uge, og der vil være rig mulighed for at skubbe til sine grænser samt at lære hinanden at kende på en måde, som vi ellers sjældent gør i en travl hverdag.

 

Alt dette giver en mulighed for at fornemme livet som tursejler, hvilket indebærer at alle får ansvarsområder, som afspejler den struktur, der normalt er på turbåde (madlavning, rengøring, proviantering, budget). Man får dermed mulighed for at smage på livet på langtur, samtidig med at man kommer hjem med et duelighedsbevis og måske endda også et bestået IPP 2 havkajak og SUP kursus.

 

Det praktiske: 

Vi udbyder almindelige duelighedskurser over 6 dage samt “kombi-kurser” (både duelighed og IPP2-havkajak og SUP kursus) over 9 dage. Duelighedskurser hos mOcean gennemføres KUN i Danmark, ikke på bådene i Stillehavet.


Kursister får adgang til eLearning i god tid før kurset. Der kan lånes materialer af mOcean (mod et depositum) og man kan dermed forberede sig på teorien inden kurset. Teoriprøven gennemføres online via eLearning inden opstarten af selve kursusugen. 

Den praktiske prøve gennemføres på den sidste dag af kurset. Det vil sige at man, forhåbentlig, forlader båden og samtidig har bestået duelighedskurset. Man skal ikke efterfølgende op til flere prøver for at få sit duelighedsbevis. 

På kombikurset sejler vi fra København til Ærø, hvor kajak/SUP kurset finder sted over 2-3 dage. Derfra sejler vi retur til København. 

Vi glæder os til at introducere et duelighedskursus, som er markant anderledes end hvad der ellers er på markedet. Duelighedskurser hos mOcean er åbne for alle over 18 år og det kræver ingen erfaring - vores sejlerkurser er for begyndere. På alle kurser er der påmønstring kl. 09 på førstedagen og afmønstring ca. kl. 17 på sidstedagen. På alle kurser er der på/afmønstring i Vallensbæk Havn.

 

Økonomi:

Prisen for duelighedskurset er 8.000 kr. eksklusiv registrering hos duelighed.dk (195 kr. betales direkte til duelighed.dk i forbindelse med tilmelding til eLearning), registrering og udstedelse af duelighedsbevis (150 kr.) samt prøvegebyrer (500 kr.) som begge afregnes direkte med censor i forbindelse med den praktiske prøve). Materialer kan lånes mod et depositum på 550 kr. Depositum returneres såfremt materialer afleveres inden for 3 md. Udgifter til mad, drikkevarer og havneudgifter deles blandt alle ombordværende (forvent ca. 500 - 1.000 kr). 

Prisen for kombikurset er 10.000 kr. eksklusiv registrering hos duelighed.dk (195 kr. betales direkte til duelighed.dk i forbindelse med tilmelding til eLearning), registrering og udstedelse af duelighedsbevis (150 kr.) samt prøvegebyrer (500 kr.) som begge afregnes direkte med censor i forbindelse med den praktiske prøve). Registrering/udstedelse af IPP2 certifikat gennem DKF (250 kr.) afregnes direkte med underviser på sidstedagen af kurset.

Materialer i forbindelse med teoridelen af duelighedskurset kan lånes mod et depositum på 550 kr. Depositum returneres såfremt materialer afleveres inden for 3 mdr.

Udgifter til mad, drikkevarer og havneudgifter deles blandt alle ombordværende (forvent ca. 800 - 1.000 kr). 

Efter endt kurset og såfremt den praktiske prøve er bestået får man tilsendt et duelighedsbevis gennem Søfartsstyrelsen.

 

Praktiske informationer om kurserne tilgår i forbindelse med tilmelding. Hvis du har spørgsmål eller vil tilmelde dig, så send os en mail på duelighed@mocean.dk

Datoer for duelighedskurser og kombi-kurser 2020:

 • 24-30/5: Duelighedskursus (D1)  (aflyst pga COVID-19)

 • 5-13/6: Kombi-kursus (DK1) (duelighed, IPP 2 kajak og SUP) fuldt booket

 • 21-27/6: Duelighedskursus (D2) fuldt booket

 • 5-10/7: Duelighedskursus  (D3) fuldt booket

 • 12-17/7: Duelighedskursus (D3a) fuldt booket 

 • 19-24/7: Duelighedskursus (D4) fuldt booket

 • 1-9/8: Kombi-kursus (DK2) (duelighed, IPP 2 kajak og SUP) fuldt booket  

 • 30/8 - 4/9: Duelighedskursus (D6) - fuldt booket

 • 13-18/9: Duelighedskursus (D7) to pladser

Book din plads via vores webshop eller tilmeld dig vores informationsmøde hvis du vil høre mere inden du beslutter dig. 

Informationsmøde:

Hvis du vil høre mere om hvordan et duelighedskursus ser ud hos os, så afholder vi informationsmøder cirka en gang om måneden. Se datoer og tilmeld dig et af vores gratis informationsmøder her. 
 

Husk at tilmelde dig det der hedder: "Informationsmøde ONLINE/ DUELIGHED".

Kontakt os HER

  ​© 2018 Created by mOcean

  • Facebook - Black Circle
  • mOcean Instagram