KAJAK OG SUP PÅ BÅDENE

Vi har gennem årene fået så mange fantastiske oplevelser i kajakkerne ombord på ORBIT og ATLAS. De sidste par år er der kommet SUP boards til og de kan nogle af de samme ting som kajakkerne og er nemme at gå til.

 

Der er dog stadig stor forskel på SUP og kajak. SUP bliver ofte brugt til små hurtige ture eller leg, SUP er nemt og ligetil. Man skal ikke bruge så meget udstyr og så er det rigtig god træning at padle en tur.

 

Kajakkerne bruger vi ofte til de lidt længere ture. De er meget mere stabile og sikre at sejle lidt længere ture i. De er ikke så vindfølsomme og så er de hurtige. Der er masser af muligheder for at lege med teknik og øve rul og eskimoredninger.

 

Fælles for både kajak og SUP er at de er primære redskaber til at komme væk fra bådene og få lidt alenetid. Det er vigtigt når man bor tæt sammen og stort set er sammen 24 timer i døgnet. Det er samtidig en af de bedste måder at få dyrket noget motion undervejs på eventyret.

 

SUP boards og/eller kajakkerne er en obligatorisk del af eventyret på bådene og det er det af flere årsager. Det er gennem årene blevet tydeligt for os hvor vigtigt det er at skabe muligheder for at komme væk fra båden og bruge tid for sig selv eller sammen med en anden. Det er ligeledes en god måde at få lidt adspredelse og motion på.


Det er et krav, at man som gast har minimum et 6 timers SUP kursus for at benytte SUP boards ombord. Ønsker man at bruge kajakkerne ombord, så skal man have IPP 2 certifikat eller tilsvarende niveau.

 

ALLE gaster bliver opkrævet for brug af SUP/kajakker ombord. Det koster 1.000 at benytte SUP/kajakker for hele den periode man er ombord. Tager du SUP kursus hos mOcean får du en rabat på 500 kr. og så betaler du 500 kr. for at benytte SUP boards/kajakker i hele perioden.

 

Kajakker:

Vores kajakker er plastikkajakker og vi har skørter, pagajer, pumper og pagajflydere. Bemærk der er ingen svømmeveste.


SUP boards:

Vores SUP boards er en blanding af faste SUP boards og oppustelige SUP boards. Der er leash, padler og pumper, men ingen svømmeveste.

Udstyr på bådene:
ORBIT: 2 kajakker / 2 SUP boards

ATLAS: 4 kajakker / 1 SUP board (4 SUP boards tilgår i marts/april 2021) 
SIRIUS: 0 kajakker / 6 SUP boards (2 kajakker tilgår i marts/april 2021)