FILIPPINERNE - INDONESIEN

57 DAGE / OPTAGET

TOGT: OR21-1

Skærmbillede 2020-05-27 kl. 15.21.41

Påmønstring:
1/2 2021

Filippinerne/Carmen Bay


Afmønstring:
29/3 2021

Indonesien/Waisai

Skib:

ORBIT

Kaptajn:
Tilgår

1.Styrmand:

Tilgår

Antal sømil: 

Ca. 1100

Highlights:

Fantastisk dykning med mange nuancer, kultur, natur og smukke ankerpladser, sejlads

Beskrivelse:

Vi bruger den første uges tid på at gøre båden klar til turen og det omfatter blandt andet proviantering til det meste af turen. Vi forventer at bruge et par uger i Filippinerne hvorefter vi clearer ud af landet i Surigao og sejler mod Bitung. Bitung ligger i Lembeh Strait og det er et af de allerbedste steder for muck diving og det glæder vi os rigtig meget til.

Når vi har lyst til nye eventyr, så sætter vi kurs mod Raja Ampat og nyder sejladsen dertil. Der er masser af skønne ankerpladser og dykning undervejs. Lokalbefolkningen er meget interesseret i kontakt med os og det er dejligt at lære nyt om kultur samt få nye venner på vejen.

Efter vi har fået tilladelse til at sejle i Raja Ampat naturpark, så sejler vi ud og dykker, ror kajak og SUP og så står den ellers på hygge og skøn natur. Dykningen er ofte udfordrende pga strøm, men det er også en af grundene til at området er så eftertragtet af dykkere verden over. 

 

Det bliver primært dagsejladser på det her togt, men den første tur fra Filippinerne til Bitung tager omkring 4-6 dage, så det bliver også fedt med noget oceansejlads. De smukke ankerpladser kombineret med, at man stort set har det hele for sig selv gør området til et af vores favorit områder på jorden. Der er masser af muligheder for at stifte bekendskab med lokalbefolkningen, som er meget nysgerrige på hvad vi er for nogen.

 

Kajakker og SUP boards kommer virkelig til deres ret her. Der er ofte helt stille og at starte eller slutte dagen med en rotur er virkelig noget, som printer sig ind i hukommelsen. Der er endnu en gang lagt op til en dykkeroplevelse i særklasse. Det bliver helt sikkert en tur med minder for livet.