PAPUA NEW GUINEA - MIKRONESIEN

60 DAGE / LEDIGE PLADSER

TOGT: OR22-3

OR22-3_SI22-3

Påmønstring:
1/4 2022

Papua New Guinea/Kavieng


Afmønstring:
30/5 2022

Mikronesien/Chuuk Lagoon

Skib:

ORBIT

Kaptajn:
Tobias

1.Styrmand:

Oliver

Antal sømil: 

Ca. 1400

Highlights:

Vragdyk, kultur, natur og smukke ankerpladser, sejlads

Beskrivelse:

Togtet starter ved Kavieng og vi gir den gas med at klargøre båd, proviantere og dykke de første 7-10 dage. Derefter sætter vi kurs mod Mikronesien. Første stop bliver Kapingamarangi, som vi besøgte i 2019 og det var en fantastisk oplevelse - god dykning, gæstfrie lokale og klart vand - skønt.

 

Fra Kapingamarangi sejler vi mod Pohnpei hvor der cleares ind og her skal der hygges. Det er en fantastisk ø, som er kendt for deres forhistoriske by "Nan Madol” og så er det på Pohnpei, at man dyrker verdens bedste peber. Der er mulighed for at komme en tur på peberfarm og se hvor primitiv produktionen er. Vi har gode kontakter på Pohnpei og glæder os til et gensyn.

 

Fra Pohnpei sejler vi nok ned til Ant Atoll som er en national park. Der vil vi bruge en lille uges tid med dykning, strandhygge, snobrød, måske helstegt pattegris og så hygge med de lokale rangers.

 

Oroluk Atol er et naturligt stop på vej mod Chuuk Lagoon og sidst havde vi rigtig god dykning. Der er kun en lille ø, som vi ikke besøgte sidst idet vi havde for travlt med at dykke og vinden ikke var fra den rigtige retning.

 

Togtet slutter af i Chuuk Lagoon og det er ubetinget “Verdens bedste dykkerdestination” med mere end 60 vrag fra 2. Verdenskrig. Her har vi fået nogle af vores allerbedste dyk gennem årene og det er en stensikker succes. Vi har et godt forhold til det lokale resort og har mulighed for at benytte deres faciliteter og det er rigtig dejligt. Der vil være ture ud til revet, hvor vi hygger med bål og snobrød på stranden.

 

Der er på togtet flere længere oceansejladser samt dagsejladser, specielt i Chuuk, hvor vi bruger bådene til at komme ud til de forskellige vrag.

 

Bemærk at der i Chuuk Lagoon er krav om at have en lokal dykkerguide. Det koster ca. 240 kr. per person pr. dykkerdag (ca. 10-14 dage), men det er hver en krone værd. Derudover er der et engangsfee i Chuuk på ca. 350 kr. pr. person. Man skal samtidig være Wreck Diver eller tage det ombord for at kunne dykke med på vragene.