HELHEDSOPLEVELSEN

Helhedsoplevelsen

At rejse på langtur, er et eventyr, en helhedsoplevelse. Det er vigtigt, at man som gast sætter sig ind i hvad det omfatter og at man er indstillet på at eventyret og helhedsoplevelsen også omfatter sure pligter, trælse dage og at man indimellem skal grave dybt efter overskud.

Et eventyr - helhedsoplevelsen - er en kontrastfuld oplevelse, hvor personlig udvikling og fællesskabet er i højsædet. Det er afgørende at gaster ikke opfatter det at være gast, som et produkt eller en pakkerejse man har købt. Det er et unikt fællesskab, man aktivt tager del i.

 

Helhedsoplevelsen er en blanding af helt fantastiske natur og kultur oplevelser, glæder og udfordringer ved at bidrage/indgå i et langtursprojekt, med fokus på fællesskabet. Man må acceptere at fællesskabet både kan være en begrænsning på nogle områder, såvel som det mest givende ved hele oplevelsen. 

 

Der kommer til at være udstyr på bådene, der går i stykker og det kan betyde at dele af ens forventninger til turen ikke bliver indfriet. Man kommer formentlig også til at blive træt af nogle af de andre i fællesskabet, det er helt naturligt. 

Derudover bliver man konfronteret med sider af sig selv, som kan være en øjenåbner for, at man har nogle personlige sider at arbejde med fremadrettet. 

De fleste af vores gaster finder også ressourcer i udfordrende situationer, som de måske ikke var klar over, at de havde og det styrker både fællesskabet og gastens eget selvværd og det er en af de absolut største glæder ved at skabe rammerne for eventyr.

Helhedsoplevelsen består desuden af følgende vigtige delelementer: Informationsmødet, Kickoff mødet, selve turen og et evalueringsmøde. Alle disse delelementer er obligatoriske for alle som ønsker at sejle ombord på bådene.

 

Informationsmødet

Her møder du os for første gang. Det er også her du kan møde andre interesserede og måske kommende rejsefæller. Vi vil på informationsmødet fortælle om projektet og de værdier, som bærer projektet. Vi vil ligeledes fortælle om livet om bord, hvad man kan forvente som gast, hvad vi har af aktiviteter samt lidt om bådene, ruter og en masse andre nyttige informationer. Samtidig kan du her få svar på de spørgsmål du måtte have. 

Det er vigtigt at du har læst vores hjemmeside grundigt igennem inden informationsmødet - der er en masse informationer, som er essentielle for at forstå hvad det er, langturssejlads er og ikke er.

Informationsmødet varer ca. 2 timer og foregår normalt på en hverdagsaften fra 19-21. Der er normalt mellem 15-25 personer til vores informationsmøder.

 

Kickoff mødet

Når du har fået en plads på en af bådene, er det obligatorisk at du deltager til et kickoff møde hvor vi uddyber nogle af de udfordringer, som kan opstå ombord. Det sker både via samtale samt gennem gruppeopgaver og fremlæggelser for resten af deltagerne. Planlæg at deltage i kickoff mødet 2-6 måneder før påmønstringsdagen. Hvis du rejser ud i verden før du skal påmønstre båden, så tag højde for det - det er dit ansvar at møde op til et kickoff møde inden påmønstring.

Hvis du ikke tidligere har taget stilling til dykning, så skal du på kickoff mødet tage stilling til hvilke dykkeruddannelser du ønsker at tage ombord og du vil få adgang til eLearning, så du kan komme i gang med og færdiggøre teoridelen af din dykkeruddannelse inden påmønstring. Det betyder, at du kan fokusere på den praktiske del af dykkeruddannelserne på båden.

På kickoff mødet vil du møde andre kommende gaster, som skal med på bådene, måske samme båd og togt, som dig selv. Kickoff mødet varer ca. 4 timer og foregår oftest på en hverdag fra 13-17 i København, så hav det med i planlægningen. Der er normalt mellem 20-35 personer til vores kickoff møder.

 

Evalueringsmødet

Evalueringsmødet er en virkelig vigtig del af helhedsoplevelsen. Her samles alle gaster på det enkelte togt og vi får en snak om de oplevelser og udfordringer I har haft på jeres togt. Vi får en snak om hvad der måske er kommet bag på jer og hvad I har fået med hjem i bagagen. Mødet ligger 2-4 uger efter togtet er afsluttet og det er obligatorisk at deltage. 

Evalueringsmødet er en meget vigtig del af helhedsoplevelsen og vi har gennem årene haft svært ved at samle folk efter turen, så vi har indført, at man, som gast, betaler et depositum på 1.000 kr. som refunderes efter evalueringsmødet, hvis man dukker op. Hvis man ikke dukker op, så bruges de 1.000 kr. til “We Care” aktiviteter enten i Danmark eller i de områder bådene sejler uanset hvad grunden til det manglende fremmøde end måtte være. 

Evalueringsmødet er også her, vi får den direkte tilbagemelding fra jer gaster. Det er vigtigt for os, at I er en del af mOcean og aktivt er med til at udvikle livet på bådene og dermed sikre at fremtidige gaster får nogle gode rammer og vilkår for eventyr. Er der nogle ting I har været utilfredse med, så tager vi en snak om det. 

Evalueringsmødet varer ca. 2 timer og foregår oftest på en hverdag i tidsrummet 10-17. Til evalueringsmødet vil vi være et par stykker fra mOcean og de gaster som har været med på dit togt.